Gruppen-3a-328x120

Känsloladdat om estetiska programmet

Känsloladdat om estetiska programmet

INSÄNDARE. I måndags hade vi kommunfullmäktige i Hässleholm, men det var inte ett fullmäktige som vanligt. Det var ett känsloladdat möte för mig personligen på många plan.
Var ute i väldigt god tid då jag visste att estetiska programmet skulle vara på plats med elever, lärare och andra som vill visa sitt stöd för denna gymnasielinje.
I foajén när jag och min dotter (som dessutom gått det estetiska programmet) anlände möttes vi av musik, glädje, och många som ville visa sitt stöd för programmet som nu skulle pausas enligt vad som tidigare meddelats.
Fylldes av en märklig varm känsla när jag såg eleverna framföra sin sång med stolthet. Det var underbart att tåga upp i trappen mot andra våningen och passera eleverna under deras sång. Fanns bara en sak som störde mig. I entrén stod det en ledamot med plakatet rädda estetiska programmet från ett parti som i BUN valt att pausa detsamma!
När vi sedan kom till den punkt där Joakim Fors (S) hade ställt en fråga till Stefan Larsson (M), ordförande i Barn- och utbildningsnämnden, försvann alla tidigare känslor. Det framkom då att M och SD inte alls tänkt sig en paus utan att programmet skall läggas ned!
Ville då ställa mig upp och skrika ”Är ni inte kloka?”.
Att vare sig Moderater eller Sverigedemokrater brukar stödja kulturen när det kommer till kritan det visste jag, men att på detta vis dra ner rullgardinen för unga människor som vill utvecklas och växa med hjälp av musik och konst är helt obegripligt!
Vi socialdemokrater kommer kämpa för att behålla estetiska programmet i Hässleholm och detta innan musiken tystnar.


Anders Wallentheim
Socialdemokraterna

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt
Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se