Gruppen-3a-328x120

Star Wars intar Markanhuset

Star Wars intar Markanhuset

Star Wars-dagen firas den 4 maj varje år över hela världen. I år ser fritidsgården Markanhuset och Studiefrämjandet till att den uppmärksammas även i Hässleholm.

”May the 4th” var till att börja med en ordlek som anspelar på uttrycket ”may the force be with you”. När uttrycket ”may the 4th” spreds via sociala medier resulterade det till att filmernas fans började anordna arrangemang den 4 maj, och det över hela världen.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Star Wars-entusiasterna Anders Winqvist och Johan Persson är på plats på Markan under dagen. De har ordnat en utställning med prylar från filmerna, som de samlat på sig under åren. Klockan 20 visas Star Wars episod IV, det vill säga den film som släpptes först av alla. Redan 1977 visades den på biograferna.

Deltagarna under dagen får dessutom möjlighet att ägna sig åt pyssel, tv-spel, tävlingar med mera. Allt – inklusive menyn i Markans café – har Star Wars-anknytning. Klockan 14 inleds arrangemanget och de första 20 besökarna som kommer utklädda i linje med dagens tema kommer att belönas med en goodiebag.

Urban Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se