Gruppen-3a-328x120

Kattens hemliga språk avslöjas

Kattens hemliga språk avslöjas

Susanne Schötz leder ett forskningsprojekt vid Lunds universitet om katters kommunikation. Foto: Lars Gustafsson

Är det sant att katterna bara jamar för oss människor? Kan katter jama på skånska eller stockholmska? Varför ska vi över huvud taget bry oss om vad katterna säger? Susanne Schötz, docent i språkvetenskap vid Lunds universitet som ägnat många års forskning åt katternas språk, kommer att ge de vetenskapliga svaren vid en föreläsning i kulturhuset i Hässleholm imorgon, söndag.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Susanne Schötz leder forskningsprojektet Meowsic, Melody in Human – Cat Communication, som undersöker hur katter kommunicerar med människor och hur vi kommunicerar med dem.

– Katten är ett av våra mest populära sällskapsdjur och katter används allt oftare i terapi och som sällskap inom vård och utbildning. Därför är det viktigt att vi får en bild av hur katter och människor kommunicerar med varandra, säger Susanne Schötz, som själv är matte till fem katter.

I samband med föreläsningen finns möjlighet att köpa hennes bok: ”Kattens hemliga språk” – och få den signerad. Susanne skrev ursprungligen boken på tyska under titeln ”Die geheime Sprache der Katzen”. Boken översätts till 13 olika språk och finns redan på både svenska och engelska.

Djurskyddet Snapphanen arrangerar föreläsningen som hålls i blå salongen klockan 11.

Berit Önell

Läs mer här:

Forskningsprojektet Meowsics hemsida:
http://vr.humlab.lu.se/projects/meowsic/about.html

Susanne Schötzs hemsida:
http://catladysweden.com/

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se