torsjö live

Trafiken leds inte längre via Smedeboda

Trafiken leds inte längre via Smedeboda

Det blev långa köer vid Smedeboda på måndagskvällen. Foto: Mats Karlsson

Efter måndagskvällens trafikstockning vid Smedeboda utanför Tyringe ändrar Trafikverket sig och hänvisar trafiken från riksväg 21 via Hörja och Bälinge medan asfalteringsarbetena pågår mellan Tyringe och Västra Torup.

Trafikverkets hemsida hade i inledningsskedet missvisande uppgifter. Då var beskedet att väg 21 skulle vara avstängd hela dygnet och att allt skulle vara klart kommande fredag.

Entreprenören Svevia skyltar uppsatta vid arbetsplatsen hade ett annat budskap. Där framgår att arbetet beräknas ta två veckor samt att det utförs nattetid. Mellan klockan 18 och 06 får man räkna med att väg 21 inte är farbar. För boende i området kan undantag göras så de kan ta sig till och från sina hus.

Trafikverkets hemsida är nu uppdaterad med korrekt information om avstängningen av riksväg 21 mellan Tyringe och Västra Torup.

Att det är Svevias uppgifter som är korrekta bekräftades på tisdagseftermiddagen av Beisi Sundin, pressinformatör på Trafikverket.

Hon kan inte svara på vad som gått snett och varför informationen på myndighetens hemsidan var missvisande.

– Det är klart att vi inte vill gå ut med missvisande information, men nu har vi rättat till det. Jag kan inte säga mer än att det delvis beror på den mänskliga faktorn.

Trafikverket har nu lagt ut korrekta uppgifter på sin hemsida.

Urban Önell

Läs mer:

2019-05-13 Köer på småvägar när 21:an stängts av

2019-05-14 21:an bara avstängd nattetid – i två veckor Trafikverket gav fel information

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se