torsjö live

Åtal för vårdslös och hotfull mopedkörning

Åtal för vårdslös och hotfull mopedkörning

Ungdomarna som på mopeder hotfullt körde mot barnfamiljer i Hembygdsparken åtalas nu.

En 15-årig pojke åtalas för att ha hotat köra över en kvinna som filmade hans och hans kamrats vårdslösa mopedkörning bland barn och hundar i Hembygdsparken förra sommaren. Båda åtalas för vårdslöshet i trafik.

Frilagt har tidigare berättat hur flera familjer med små barn fick kasta sig undan när mopedisterna i hög fart körde rakt emot dem. De upplevde stämningen som hotfull när mopederna körde runt dem och allt närmare barnen. En mamma började filma. Då hotade den ene att köra över henne samtidigt som han på nära avstånd gasade med mopeden.

Båda ungdomarna åtalas för att ha kört moped i hög hastghet på cykelbana och i grönområde där motortrafik är förbjuden. De har kört mycket nära människor.

– Såväl vuxna som små barn vistades på platsen och det är en tillfällighet att ingen blev påkörd, skriver åklagaren Marie-Louise Holmberg i stämningsansökan.

15-åringen, som inom kort fyller 16, åtalas också för olovlig körning för att han kört bil utan körkort på Esplanadgatan i Hässleholm i februari i år.

Rättegång i målet hålls på tisdag i Hässleholms tingsrätt.

Berit Önell

Läs tidigare artikel i ämnet:

2018-08-20 Mopedister hotade köra på barnfamiljer i Hembygdsparken

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se