torsjö live

Paradoxernas val

Paradoxernas val

INSÄNDARE. De gröna partierna går som helhet framåt i EU-valet, men tillbaka i Sverige. KD och M går framåt i Sverige, men bakåt i Tyskland. SD ökar trots kvinnotafsande kandidat, obegripligt! Nästan alla är nöjda utom Fi, som åker ur. L backar i Sverige, men går framåt i den liberala gruppen som helhet. Den största förloraren är miljön och klimatet, något de flesta har framhållit som viktigt, men som endast blivit läpparnas bekännelse, även för de röstande.

Det senare kan konstateras då samtliga tre partier (KD, M, SD) besitter en näst intill obefintlig miljö- och klimatpolitik. Över- och medelklassen ser i första hand till att rösta på det som gynnar den egna plånboken och välbefinnandet i stället för att rösta för miljön och planetens välbefinnande. Inte bara miljön får stryka på foten hos dessa partier, även kulturen har låg prioritet.  

Ulf Kristersson framhöll på valnatten att partiet var störst bland de yngre väljarna. Således har ”gretaeffekten” endast nått till de som inte får rösta än, beklämmande! Lilla Greta får fortsätta att demonstrera i motvind. Det ”lättsamma” livet kommer även i fortsättningen ha högsta prioritet för majoriteten av över- och medelklassen. Men håll ut Greta, en dag kommer planetens tillstånd ifatt även dessa väljare.

Lars Nord
Fritänkare och outsider


Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se