torsjö live vers2

Häktad för mordförsök hävdar självförsvar

Häktad för mordförsök hävdar självförsvar

Hässleholms tingsrätt beslöt att häkta den man som misstänks för mordförsök i en lägenhet på Maltgatan. Foto: Berit Önell

Hässleholms tingsrätt beslöt på måndagseftermiddagen att häkta en 43-årig man som greps misstänkt för mordförsök i en lägenhet på Maltgatan i Hässleholm i torsdagskväll.

Mannen förnekar brott och hävdar att han blev angripen. Hans agerande var enbart självförsvar. Offret fick livshotande skador.

ANNONS

Annons om Kristinelunds trädgård

Större delen av häktningsförhandlingen hölls bakom stängda dörrar. Bara åklagarens yrkanden, den misstänktes inställning och tingsrättens beslut var offentliga.

Försvarsadvokat Niclas Larsson förklarade att hans klient nekade till brott på grund av att han agerat i självförsvar. Han motsatte sig därför häktning och restriktioner.

Tingsrätten gick helt på åklagarens linje och beslöt att 43-åringen skulle häktas som på sannolika skäl misstänkt för försök till mord. Häktningsskäl är kollosionsfara, det vill säga risk för att han annars kan påverka eller på annat sätt försvåra utredningen. Åklagaren fick också tillstånd att ålägga den misstänkte restriktioner i kontakterna med omvärlden.

Åtal ska vara väckt senast den 15 juli.

Berit Önell

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se