torsjö live

SD:s störande tiggare?

SD:s störande tiggare?

INSÄNDARE. Ett gäng Sverigedemokrater skriver i Norra Skåne och vill ge sken av att det finns ”Många anledningar till att SD är största partiet”, (i Hässleholm, min anmärkning). Den politiske redaktören, Yngve Sunesson, framhåller att det är till stor del symbolpolitik som sysselsätter SD:s politiker. Jag kan instämma i detta.

Tyvärr är det alltför många som appellerar till denna symbolpolitik.

Man skriver: ”Den enskilde tiggaren utanför butiken kan vara ett nog så störande inslag i vardagen”. Vad är det som är störande med att se en fattig människa, får man dåligt samvete? För mig är det mera störande att se och höra hur civiliserade? människor spottar, sparkar och slänger glåpord mot dessa samhällets svagaste individer. 

Nu vill SD förbjuda det stora ”problemet” tiggeri i kommunen. De få som sitter utanför våra butiker tror jag en majoritet av kommuninvånarna står ut med. Det har i alla tider funnits fattiga och svaga människor, varför skulle vi inte kunna ha fördragsamhet med de få människor vi stöter på någon gång i veckan? Jodå, jag är fullt medveten om att det finns nackdelar med deras vistelse här. 

Jag är av den åsikten att det vore bättre att ”förbjuda” fattigdom i stället. Hur det skulle gå till är inte så svårt. Det finns otroliga rikedomar på ett antal individer, (och företag), inte bara i det här landet, utan världen över. En lokal, nationell och global omfördelningspolitik skulle vara klädsamt om SD verkade för. Den omvända Robin Hood- politik som gäller i dag, ser jag inget slut på och som inte minst gäller i vårt land. 

Lars Nord
Fritänkare och outsider 


Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se