torsjö live

Golfare slår ett slag för att bekämpa ALS

Golfare slår ett slag för att bekämpa ALS

Nu blir det golf mot ALS på Skyrups golfbana tack vare, från vänster, André Peltonen, Olof Andreasson, Fredrik Widmark, Ola Andreasson och Björn Andreasson.

61 244 kronor. Det samlades in när Fotboll mot ALS anordnades i Tyringe den 6 juli. Pengarna går till forskning om hur den i dagsläget obotliga sjukdomen ska kunna bekämpas. Nu får golfentusiasterna en liknande möjlighet att slå tillbaka mot ALS på Skyrups golfbana fredagen den 19 juli.

– Det kändes superlyckat med fotbollsturneringen, säger initiativtagaren Björn Andreasson entusiastiskt.

Björn är initiativtagare till båda arrangemangen. Sedan pappa Ola drabbades av sjukdomen har sonen Björn målmedvetet arbetat med att samla in pengar till forskning. Eftersom Ola haft fotboll som sitt stora intresse och också gillat att spela golf, föll det sig naturligt att skapa både Fotboll mot ALS och Golf mot ALS.

Det är Fredrik Widmark, delägare i Skyrups golfbana, med tillhörande restaurang och hotell som ställer sin anläggning till förfogande för Björn Andreasson. Han har i sin tur hjälp av ett team där vännen André Peltonen spelar en viktig roll. Annars består teamet till stora delar består av den egna familjen, mamma Cina, och syskonen Sara och Olof. Pappa Ola är givetvis också med. Här i Skyrup har han svingat golfklubborna många gånger, som medlem i golfklubben.

– Jag spelade till och med i höstas, säger Ola. Kommunicerar gör han idag med hjälp av mobilen eftersom sjukdomen slagit ut talförmågan.

Det är inte första gången som Skyrups golfbana öppnar upp för ett angeläget ändamål. Fredrik Widmark har tidigare engagerat sig i Idrott för alla. Den golfturneringen som då anordnades samlade in pengar till stöd för barn och ungdomar med funktionshinder.

– Det här är en bra sak, säger Fredrik. Ju fler som kommer ju fler kan vi hjälpa. Vi vill hjälpa till, om man kan det är det ju bara roligt.

På tisdag eftermiddag hade 41 lag, med två spelare i varje, anmält sig till turneringen. Alla spelare samlas klockan 8.00. Själva spelet beräknas pågå mellan klockan 9.00 och 14.00.Varje golfspelare som deltar bidrar med 250 kronor per person till ALS-forskningen. Intäkterna förmedlas via Ulla-Carin Lindquist stiftelse. Det går att anmäla sig fram till torsdag den 18 juli klockan 12.

Text och foto: Urban Önell

Den som vill delta anmäler sig via följande länk:https://mingolf.golf.se/Competition/1957080.

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se