torsjö live vers2

Golf mot ALS gav 30 350 kronor

Golf mot ALS gav 30 350 kronor

– Superlyckat, säger en mycket nöjd Björn Andreasson när han summerar sina intryck efter Golf mot ALS på Skyrups golfbana.

Solen sken över tillställningen. Omkring 100 personer deltog och 30 350 kronor samlades in.

Resultatet innebär att Björn – med hjälp av familj, vänner, deltagare, sponsorer och en välvillig allmänhet – lyckats skrapa ihop närmare 273 000 kronor till forskning om hur den svåra sjukdomen ska kunna bekämpas.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

– Att det rullade på så bra är till stor del tack vare hjälp vi fick av Skyrups golfklubb, säger Björn. De skötte mycket av det administrativa.

Närmare 100 personer deltog i Golf mot ALS på Skyrups golfbana.

Björns pappa Ola har tidigare varit aktiv i Skyrups golfklubb. Tyvärr kan han inte längre vara med och spela på grund av sin ALS, men trivdes likafullt i rollen som åskådare.

– Det var jätteroligt att se hur han satt där och skrattade hela dagen, när han mötte flera andra spelare han inte träffat på flera år. Det förgyllde verkligen hans dag.

Fotboll, cykling, golf, lotterier, armband och fikaförsäljning. Det har inte varit någon hejd på alla idéer som Björn haft och sedan realiserat. Allt med syftet att skrapa ihop så många slantar som möjligt till Ulla-Carin Lindquists stiftelse.

– Nu dröjer det ett tag innan det blir någon ny aktivitet, säger Björn. Men klart är att både fotbollen och golfen lär återkomma.

Urban Önell

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se