Gruppen-3a-328x120

Stambanan öppnar redan på onsdag – alla spår på lördag

Stambanan öppnar redan på onsdag – alla spår på lördag

På måndagsmorgonen kom beskedet att en del av tågtrafiken kan återupptas tidigare än väntat medan några spår får vänta till lördag. Reparationsarbetena på bangården i Hässleholm fortsätter. Foto: Berit Önell

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Redan på onsdag morgon är en del av järnvägsspåren genom Hässleholm farbara. Då börjar tågen på södra stambanan gå igen på sträckan Alvesta – Höör. Även sträckan Hässleholm – Kristianstad öppnar då. Övriga tåg börjar rulla på lördag. Det skriver Trafikverket på sin hemsida.

Den tidigare prognosen sa att tågen kan börja gå tidigast på fredag efter de omfattande reparationsarbetena som den stora branden i godsmagasinet vid spåren orsakade. Efter söndagskvällens avstämningsmöte har Trafikverket bedömt att en del av trafiken kan återupptas innan alla reparationer är klara.

På lördag den 24 augusti öppnar Skånebanan på sträckan Hässleholm – Tyringe och Markarydsbanan på sträckan Hässleholm – Markaryd. Därmed kommer tågen på samtliga avstängda sträckor att rulla igen.

– Förseningar och kortare trafikstopp kan förekomma på grund av fortsatt återställningsarbete. För mer detaljerad information om din resa och ersättningstrafik, hänvisas du till ditt tågbolag, skriver Trafikverket.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se