Gruppen-3a-328x120

Välkända artister och lokala förmågor på årets stadsfest

Välkända artister och lokala förmågor på årets stadsfest

Kommande helg är det dag för Hässleholms stadsfest. Fjolårets fest beräknas ha haft 15 000 besökare. Foto: Hesslecity

Markoolio, Robin Stjernberg, och Pidde P. Det är de största dragplåstren under Hässleholms stadsfest den 23-24 augusti. Musik för alla åldrar och smakriktningar kommer det att bli. Det utlovar Johan Jönsson från Hesslecity, som håller i trådarna. I fjol kom uppskattningsvis 15 000 personer till stadsfesten, där all underhållning är betald i förväg.

Nytt för i år är den lilla scenen. Där kommer lokala band och artister att uppträda sida vid sida med de mer etablerade.

Av programmet framgår att en klar majoritet av artisterna har sina rötter i den skånska myllan. Främst i hemmalaget är Robin Stjernberg. Förutom sina musikaliska framgångar – bland annat som Melodifestivalvinnare – har han utsetts till årets hässleholmare två gånger, både 2012 och 2013.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt
Robin Stjernberg, känd artist med lokala rötter. Foto: Anton Björkman

Markoolio är välkänd underhållare av det mera lättsamma slaget, men även etablerad som skådespelare, bland annat i rollen som doktor Mugg i Tv4:s barnprogram.

Markoolio bjöd på en mer okänd och personlig sida i årets sommarprogram, där han berättade om sin uppväxt i en dysfunktionell familj, som han trots allt älskar än idag. Hemmiljön präglades av våld, sprit och brist på pengar. Markoolio hävdar att artistkarriären med stor sannolikhet räddat honom undan ett liv i kriminalitet.

Markoolio är ett av de stora dragplåstren som ska locka folk till Hässleholms stadsfest. Foto: Sotarn

Pidde P kommer antagligen att ge Markoolio en match som barnens favorit. Han kallade sig tidigare för Pidde Pannkaka. Hans troligtvis mest kända låt är: ”Vi ska skicka våra grymma pappor till Moskva.” Även Shirin tillhör de mer etablerade artisterna.

Viktor Johansson från Stage Dream Production har bokat dragplåstren. Patrik Nilsson från Studiefrämjandet har sett till att de lokala uppstickarna får en möjlighet att stå på scen. Fredagskvällen avslutas med Hässleholmsbaserad musik. Först blir det blues med Erik Hörberg band. Sedan utlovas ett rejält sväng med det tio man starka Carry a stone. På lördag kommer Stina från Vittsjö, känd för sin Pride-låt, och Christoffer and the Dudes att framträda.

– Vi såg att vi kunde göra mer för att lyfta fram lokala band, säger Johan Jönsson, som var spindeln i nätet även inför fjolårets stadsfest.

Det blir en späckad helg i Hässleholm. Hässleholms musikforum, mer känt som Perrong 23, kommer att genomföra sin sommarfest parallellt med Hesslecitys stadsfest. Caféer och restauranger inne i centrum är öppna. Dessutom förstärks utbudet genom att Farozon sätter upp ett serveringstält inne på Stortorget.

Stadsfesten inleds klockan 16 på fredagen. Då blir det allsång, i första hand för barnen, under Anna Renuds ledning. Just den programpunkten har förlagts till Hembygdsparken.

Det formella välkomsttalet inför stadsfesten hålls av kommunalrådet Hanna Nilsson (SD). Stadsfesten beräknas kosta 600 000 kronor. Hässleholms kommun står för 350 000 och Sparbanken Skåne för 200 000 kronor. Resten täcks av övriga sponsorer.

Urban Önell

Här hittar du programmet för Stadsfesten 2019:

Info om Perrong 23:s musikprogram hittar du här: https://www.facebook.com/events/2285033655078185/

Här kan du lyssna på Markoolios sommarprogram: https://sverigesradio.se/sida/avsnitt/1077283?programid=2071

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se