torsjö live

Nationalstaterna utraderade i liberal framtid

Nationalstaterna utraderade i liberal framtid

INSÄNDARE. För den som följer Europapolitiken så är liberalen och Belgaren Guy Verhofstadt en såväl ökänd som obehaglig bekantskap. Vederbörandes inlägg i Europaparlamentet är ofta en traumatisk upplevelse. I en artikel i Daily Express (15/9) kan man läsa att Liberaldemokraterna haft konferens och herr Verhofstadt var gästtalare. I talet målade han ut sin framtidsversion där nationalstaterna är utraderade. Framtiden består tydligen av imperier som Kina, Indien, Ryssland. De suveräna nationalstaterna finns det ingen plats för. Så, etablissemanget med liberalerna i spetsen är tydliga. Det vi kallar nationalstaten Sverige blir på sin höjd en provins i Europas Förenta Stater i den liberala framtidsversionen. Jag är helt övertygad om att etablissemangspolitikerna inte ger sig förrän nationalstaterna är avskaffade. Något för väljarna att fundera på. Personligen kommer jag även framgent att rösta på den som värnar den suveräna nationalstaten och har Sveriges och svenskarnas bästa för ögonen. Så är icke fallet fallet idag enligt min subjektiva uppfattning.

Håkan Spångberg

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se