Gruppen-3a-328x120

Gymnasiemässa för över 1 500 elever

Gymnasiemässa för över 1 500 elever

Imorgon, onsdag, väntas över 1 500 elever i årskurs 8 och 9 från nordöstra Skåne besöka årets gymnasiemässa i Qpoolen i Hässleholm. 18 fristående och kommunala gymnasieutbildningar informerar om sina program.

Mässan är ett tillfälle för elever som funderar på vad de ska göra i framtiden att ställa frågor om olika yrken och vad det innebär att läsa på gymnasiet.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

– Besökarna kan förvänta sig ett stort utbud av gymnasieprogram på mässan. Under dagen blir det bland annat livemusik och dansuppvisning på scen. Det blir också ett upplevelsetorg där besökare bland annat får testa en svetssimulator, träffa yrkesverksamma inom industri- och tekniksektorn och tävla i hjärt- och lungräddning, säger Linda Färdig, som samordnar mässan, i ett pressmeddelande.

De medverkande skolorna kommer från Hässleholm, Hörby, Kristianstad, Osby och Perstorp. Representanter för Teknik college, Vård- och omsorgscollege, UF Skåne, Arbetsförmedlingen och Norra Station deltar också.

– Gymnasiemässan är även ett gyllene tillfälle för vårdnadshavare att få en inblick i de olika gymnasieprogrammen och skolorna i närområdet. Det kan vara till hjälp för eleverna då de ska diskutera de olika alternativen, säger Nina Vivesson, studie- och yrkesvägledare på Västerskolan och Silviaskolan.

Under dagen besöker eleverna mässan tillsammans med sina lärare. På kvällen, klockan 16.30 – 19.30, välkomnas elever, vårdnadshavare och allmänhet.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se