Gruppen-3a-328x120

S lyssnar inte på alla klimatforskare

S lyssnar inte på alla klimatforskare

INSÄNDARE. I fredags hade Anna Wallenthein (S) en insändare i Norra Skåne med titeln ”Rättvis klimatomställning”. Hon skriver där på första raden ”Den samlade forskarkåren är enig – människan lever långt över sina tillgångar samtidigt som klimatkrisen är akut”. Jag undrar hur enig den samlade forskarkåren är? Samma dag som Greta Thunberg höll sitt tal i FN, så lämnade 500 forskare och andra kommentatorer om klimat, in ett registrerat brev till FN:s generalsekreterare Antonio Guterres. Överskriften i detta brev är ”There is no climate emergency”. Detta har dock inte framkommit någonstans, trotts att de skickat ut cirka 500 st pressreleaser.

I detta brev så uppmanar dessa forskare FN att inte förlita sig på klimatmodeller eftersom de bevisligen överdriver den globala uppvärmningen. FN överdriver också de negativa effekterna av koldioxiden och ignorerar de positiva.

Det finns mer att läsa om detta under Stockholmsinitiativet och Det finns ingen klimatkris.

Det som nämns i detta registrerade brev, har jag sett och hört flera andra forskare inom klimat och meteorologi säga.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Anna Wallenthien (S) säger att socialdemokraterna lyssnar på vetenskapen, inser allvaret och förstår att det är bråttom. Då lyssnar man inte på hela vetenskapen, utan på den som skriker mest och som får mest publicitet i media. Det finns många forskare, som har en motsatt uppfattning, men de får sällan komma till tals. Vill man veta mer, så kan man själv söka bland annat på Youtube. Där finns många forskare som uttalar sig, om de felaktiga slutsatser, som till exempel IPCC:s betalda forskare kommit fram till.

Man borde lyssna mer på det gamla latinska ordspråket ”Låt den andra sidan också bli hörd”. Det gör man inte idag.

Mikael Björklund
Folkets Väl

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se