torsjö live vers2

FN har lyssnat och avvisat de 500 klimatforskarna

FN har lyssnat och avvisat de 500 klimatforskarna

INSÄNDARE. Återigen ser jag folkvalda som använder vetenskap som en disktrasa; den är bra om den inte luktar. Nu verkar det som att klimatvetenskapen luktar och då vill FV inte alls ha med den och göra och slänger den på soptippen så att ingen ska se den.

Låt oss titta på vad vetenskap egentligen är. Vetenskap är ett arbete att ta fram ny kunskap genom empiri och/eller deduktion. Den ska kunna publiceras och vara öppen för granskning av oberoende referenter. Kortfattat.

Att ni inte tror på klimatmodellen, att ni hävdar att 500 klimatforskare tycker annorlunda spelar ingen roll. FN´s klimatpanel har fått ta del av dessa “forskares” slutsatser. Det säger ni själva. Men FN har avvisat dem då dessa 500 har inte har kommit med någon sorts ny fakta som motstrider de andra fakta som nu ligger till grund för vår syn på klimatet. De har lyssnat.

Att ni i FV inte vill kännas vid förra sommarens värme, eller det faktum att vi nu trots en regnig sommar inte fyllt våra vattenmagasin än, trots alla andra väderfenomen som nu härjar runt om i världen, att vi ser missväxt och hur regnskogar brinner, hur vi fortfarande har en hög förbränning av fossila bränslen som ökar koldioxidhalten i luften, det spelar ingen roll. Vad jag eller ni tycker om klimatet spelar ingen roll. För jag vet lika lite om daggpunkter som ni. Och skulle jag veta mer om det så skulle det bara vara en droppe i havet av den kunskap som jag måste ta till mig för att verkligen förstå vad vädret nu är.

Betyder det att min åsikt inte är värd något bara för att jag inte vet allt om vädret? Nej, naturligtvis inte, jag har rätt till åsikter i vårt samhälle precis som ni Mikael. Men jag kan aldrig säga att min kunskap är tillräcklig för att förklara vad vädret nu är och vad det gör med oss. Jag måste förlita mig på vetenskapsmän som faktiskt vet vad de pratar om. Så är det med er också i FV.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

En sidonotering. Det som skrämmer mig är att ni i FV inte ens vill utforma policys eller driva politik som kan hjälpa oss om vädret slår om. Ni “hoppas” att det kommer att bli bättre. Med all respekt, sådana politiker vill jag inte ha. Att förlita sig på hoppet är en galen strategi. Och vi behöver politiker i Hässleholm som ser nyktert på samhället och naturen runt omkring oss.

Men åter till ämnet. Dessa 500 vetenskapsmän, som nu inte ens har ett namn eller CV, var de har forskat eller vilka papper som de har publicerat, vilka universitet som de startat sin forskning i, inga forskningsresultat som genererat reella mål eller policys som vi människor kan följa, dessa 500 har fått sin röst hörd. Folk har lyssnat.

Men en sak ska ni veta, och som även andra partier i vår kommun fasen måste ta till sig.Det är skillnad på att lyssna och att lyda.

Ulf Nilsson

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se