logga-ligg-tjock

Anhörigdag med Lisa Syrén

Anhörigdag med Lisa Syrén

Journalisten Lisa Syrén, känd bland annat som programledare för “Ring så spelar vi” i P4, har egen erfarenhet av anhörigvård. Det berättar hon om när hon på fredagseftermiddagen medverkar vid nationella anhörigdagen i Hässleholm.

Nationella anhörigdagen firas i församlingshuset i Hässleholm under fredagen.

Var femte svensk, cirka 1,3 miljoner människor, beräknas vårda och stödja någon anhörig. Att hjälpa och oroa sig för en närstående kan ta på krafterna. Därför finns ett lagstadgat anhörigstöd. Det är kommunerna som enligt socialtjänstlagen ska erbjuda stöd till anhöriga. Hässleholms kommun arrangerar i samarbete med föreningar bland annat anhörigcirklar, anhörigkaféer och föreläsningar.

Anhörigdagen har startats av Anhörigas riksförbund och deras lokala föreningar. I Hässleholm uppmärksammas dagen i samverkan mellan föreningar, kommunen och anhörigrådet. Arrangemanget hålls i år i församlingshuset klockan 13-16.

Lisa Syrén berättar under rubriken “Att sjunga med pappa – på sista versen”. Efter paus då Anhörigföreningen bjuder på kaffe och äpplekaka berättar hon också radiominnen.

I programmet ingår information från föreningar och från kommunens anhörigstöd.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se