torsjö live vers2

Brandbomb mot bostad Polisen söker fler vittnen

Brandbomb mot bostad Polisen söker fler vittnen

Sent på onsdagskvällen fick polisen larm om att ungdomar kastat något som såg ut som en molotovcocktail mot ett bostadshus vid Hässleholms tekniska skola. Polisen vill gärna ha in fler vittnesuppgifter från händelsen.

Händelsen inträffade strax före elva på kvällen. De boende satt i vardagsrummet när det plötsligt small till och började brinna både inne i huset och utanför.

ANNONS

Annons om Kristinelunds trädgård

– De lyckades själva släcka och det blev ingen större brand, berättar Evelina Olsson på polisens regionledningscentrals mediecenter.

Hon säger att polisen har en del vittnesuppgifter från platsen och att en brottsplatsundersökning är gjord, men kan inte berätta närmare om dem.

– Men det finns någon form av historik, säger hon.

Förundersökningsledare Johan Claesson arbetar på torsdagseftermiddagen med att ställa samma uppgifter som kommit in från de förhör som gjorts hittills. Han är också förtegen, men hoppas på ytterligare uppgifter från allmänheten.

– Om någon har mer uppgifter är det jättebra. Vi är i det skedet nu, vi har egentligen inte kommit någonstans ännu, säger han.

Ärendet rubriceras som försök till mordbrand.

Berit Önell

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se