torsjö live vers2

Stålhandske slutar som vd på Hässleholms vatten

Stålhandske slutar som vd på Hässleholms vatten

Liselotte Stålhandske slutar som vd på kommunens va-bolag Hässleholms vatten. Hässleholm Miljös vd Sven Carlsson blir vd för båda bolagen som ska fusioneras. Det beslöt bolagens gemensamma styrelse på tisdagen.

Liselotte Stålhandske, slutar som vd på Hässleholms vatten. Foto: Berit Önell

ANNONS

Annons om Kristinelunds trädgård

Kommunfullmäktige har tidigare beslutat att bolagen ska fusioneras vid en tidpunkt “då det är organisatoriskt och ekonomiskt hållbar med hänsyn tagen till gällande lagstiftning och omständigheter i övrigt”. I samband med fusionen ska två vd-tjänster bli en.

– Styrelsen för de båda bolagen beslutade den 22 oktober att Liselotte Stålhandske kommer att friställas från sin tjänst som vd för Hässleholms vatten AB, från och med det framtida fusionsdatumet, skriver Hässleholm Miljö AB i ett pressmeddelande på onsdagseftermiddagen.

Datum för fusionen är ännu inte fastställt.

– Av två personer som i dagsläget båda gör goda insatser i sina respektive vd-uppdrag tror vi att Sven Carlsson är den som har flest av de kvalifikationer som behövs i det framtida, fusionerade bolaget, säger Christer Caesar, styrelseordföranden i pressmeddelandet.

Berit Önell

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se