torsjö live vers2

Om att krossa ”glastaket”

Om att krossa ”glastaket”

INSÄNDARE. Min spaning om framtiden med SD vid rodret fick avsedd reaktion av fansen. Dock ej av SD:arna själva, utan dess svans. Även en del positiva inlägg har noterats. En av de mest hängivna supportrarna är Gerth Niklasson som skriver att mammor blir nerskjutna på öppen gata. Mig veterligt var det endast en mamma, nog så fruktansvärt. När man skriver i affekt, går man gärna till överdrift.

När det gäller k-pistar på Öresundsbron uttalade sig Gunilla Schmidt, kommunfullmäktigeledamot i Åstorp och tillika nämndeman, ”Kan ingen ställa sig på Öresundsbron med en kulspruta”. När någon på Fb frågade vad hon skulle göra med kulsprutan blev svaret – ”Du måste vara extremt dum i huvudet”. Så uttrycker sig en äkta SD-are.

Om vi ska förbjuda religiösa symboler som slöja, skulle vi även förbjuda kors, kippa och turban. Såg häromdan i TV en skolpersonal stoltsera med ett fullt synligt kors i skolmiljö. För övrigt tycker jag att det är lika stötande med fullständigt söndertrasade kläder. Böneutrop finns det redan lagar att förhindra, behövs ej några nya.

ANNONS

Annons om Kristinelunds trädgård

När det gäller halalslakt redogör Anders Wallentheim den 23/10 för detta på ett utförligt sätt. När våra grisar går till slakt buntas de ihop och skickas in i en gaskammare för att gasas ihjäl. En väl så plågsam död.

Bäste Mikael Andersson: jag har inte ätit kött av varken svensk eller utländsk härkomst sedan 1958 och jag ber svenska köttbönder om ursäkt för min ”osolidariska” handling. För övrigt tycker jag inte tiggare ska betala för att få tigga.

Till H Nilsson vill jag bara säga, att jag inte alls lider av någon bitterhet, utan en brinnande känsla mot orättvis behandling av människor och i synnerhet hur vi handskas med miljön och klimatet.

Till ”Naturvetare” vill jag bara meddela att jag överlåter till läsaren att avgöra mina eventuella kunskapsbrister. När ”Naturvetare” skriver ut sitt namn över sin ”titel”, ska jag svara hen utförligt. Jag avstår helst att debattera med ”spökskrivare”.

Att min gode vän i Kvistalånga hade så stora sympatier för SD har undgått mig. När det gäller Viktor Orbans agerande kan jag meddela att jag genom min särbo har bra koll på vad han sysslar med. Varje år åker han (eller hans underhuggare) till Rumänien och ”uppviglar” den ungerska minoriteten till autonomi i länet Hargitha i dess minsta stad Baile Tusnad. Har själv närvarat vid dessa event. Att Rumäniens regering tolererar denna verksamhet förvånar mig storligen. Det går även bra att se på orbanmegafonerna Duna TV och M1.

Med tanke på VO:s flört med Putin och hans ständiga konfrontation med EU och dess värderingar, skulle han kanske kontakta Polens president Adrzej Duda och tillsammans med Putin bilda ”Nya Warszawapakten”?

Mitt engagemang när det gäller klimatet får sig också en känga. Att han även är kritisk till Public Service och välutbildade kvinnor som tar plats, har jag noterat. Jag lovar att göra mitt bästa för att hjälpa till att krossa det beramade ”glastaket”, med sten om det är nödvändigt.

Lars Nord
Fritänkare och outsider

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se