torsjö live vers2

Tre anhållna för sprängdådet

Tre anhållna för sprängdådet

En rosa sparkcykel ligger kvar på den söndersprängda balkongen. Polisen bekräftar att det fanns personer i lägenheten vid explosionen, men lämnar inga närmare detaljer. Foto: Urban Önell

Tre personer är anhållna misstänkta för mordförsök efter sprängningen på en balkong på Göingegatan i Hässleholm sent på onsdagskvällen. Polisens kommunikatör Tomas Johansson berättar att de greps i anslutning till händelsen, men kan inte avslöja några närmare detaljer om gripandet. Han vädjar om fler vittnesuppgifter från allmänheten.

Ingen människa skadades vid explosionen, men någon fick värma sig med en filt från ambulansen. Foto: Urban Önell

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Ingen människa skadades vid explosionen som ska ha skett efter att någon kastat upp ett föremål på balkongen på flerfamiljshusets bottenvåning.

– Balkongen blev illa åtgången, konstaterar Tomas Johansson.

Det yttre glaset på fönstret vid balkongen är krossat. Plåten på balkongräckets framsida har slitits loss och på dess kortsida finns flera hål. På balkonggolvet ligger en rosa sparkcykel.

Det fanns personer i lägenheten när explosionen inträffade strax före klockan 22.

– Vilka eller hur många kan vi inte säga, men det är på grund av att de var där som rubriceringen blir försök till mord. Annars hade det blivit allmänfarlig ödeläggelse, förklarar Tomas Johansson.

Han tillbakavisar medieuppgifter om att gripandena i Hässleholm skulle ha samband med ett tillslag mot kriminella i Malmö på torsdagsmorgonen.

Han känner inte till om det finns någon annan koppling till kriminalitet eller sprängningar i Malmö och inte heller om personerna är kända av polisen sedan tidigare.

– Det får den fortsatta utredningen visa, säger han.

Polisens nationella bombskydd anlände strax före midnatt till Göingegatan. Efter att platsen säkrats pågick den tekniska undersökningen hela natten och avslutades klockan sju på morgonen. Avspärrningarna hävdes klockan 03.30 och de boende behövde inte längre stanna i sina lägenheter, vilket polisen gav order om på onsdagskvällen.

Tomas Johansson kan inte säga något om eventuella fynd som polisens tekniker gjort.

Förhören med de misstänkta fortsätter under torsdagen.

– Vi jobbar mycket med det nu och söker fler vittnen. Om någon hört eller sett något får de gärna ta kontakt med oss, säger Tomas Johansson.

Vittnesuppgifter tas emot av polisen på telefon 114 14.

Berit Önell

Explosionen slet loss plåten till balkongräcket och gjorde hål i det. Den yttre glasrutan på fönstret intill krossades. Foto: Urban Önell

Läs mer:

2019-11-06 Explosion skadade balkong i Hässleholm

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se