Gruppen-3a-328x120

Hästveda har Sveriges bästa vårdchef

Hästveda har Sveriges bästa vårdchef

Liselotte Svensson, hemtjänstchef i Hästveda, utsågs på fredagen till landets bästa vårdchef. Foto: Ulf Huett

Liselotte Svensson är landets bästa vårdchef. På fredagen tog Hästvedas hemtjänstchef emot utmärkelsen Årets vårdchef 2019 på vårdgalan i Stockholm där socialminister Lena Hallengren (S) var inledningstalare.

Priset är 50 000 kronor och delas ut av fackförbundet Vårdförbundet för att “peppa och belöna chefsmedlemmar som lyckats med sitt ledarskap i den krävande miljö som är dagens hälso- och sjukvård”. Kandidaterna nomineras av medlemmarna och vinnaren utsses av en expertjury.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Liselottes Svensson, som blev enhetschef för hemtjänsten i Hästveda för knappt ett och ett halvt år sedan, fick priset för sitt engagerande ledarskap.

– Hon står för ett nytt arbetssätt där man lyssnar mer på patienters och medarbetares berättelse, säger Sineva Ribeiro, Vårdförbundets ordförande, i ett pressmeddelande.

Resultatet från den senaste medarbetarenkäten visar att 99 procent av hennes personal känner att det är meningsfullt att gå till jobbet.

– Med ett stabilt och närvarande ledarskap lyckas hon leda en verksamhet med stora utmaningar. Hon har aktivt bjudit in och skapat mötesplatser för brukare, närstående och medarbetare, där man gemensamt skapat mer social samvaro och mindre ensamhet, står det bland annat i juryns motivering.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se