logga-ligg-tjock

Svar till Ronny Larsson om “Vad som inte kan sägas”

Svar till Ronny Larsson om “Vad som inte kan sägas”

INSÄNDARE. Återigen så får vi höra att medier och framförallt SVT driver en politiskt korrekt agenda att inte återge situationen i Sverige på ett objektivt och faktamässigt sätt, trots att vi formligen översvämmas av inblickar om situationen i landet från just samma medier. Vi kan väl diskutera ordet matriarkat i ett annat inlägg då det känns som att vederbörande inte riktigt verkar ha koll på definitionen. Men det är väl klart, eftersom en kvinna har maktposition på SVT så är väl det ett sätt för vederbörande från Kvistalånga att poängtera det faktum att ledaren är just en kvinna med epitetet matriarkat, istället för att säga vad han verkligen tycker om det. Apropå politiskt korrekt.

SD har tydligen inte varit med i det politiska etablissemanget enligt Ronny. Trots att detta är den tredje mandatperioden som de sitter i opposition. Väldigt märkligt. För mig veterligen så är de ett parti som alla andra, med samma makt och samma skyldigheter. Men jag tror att Ronny är arg över att de inte fick vara med i samtalen om den organiserade brottsligheten. Och återigen så måste man förklara att det är inte lagstadgat att alla partier ska få vara med om överenskommelser om viktiga frågor, hur stora partier de än är. Under den sista mandatperioden där alliansen regerade utan majoritet så gjorde de överenskommelser utan att sossarna fick vara med, trots att sossarna fick flest röster av alla partier det valet. Så att SD inte får vara med och leka beror på hur de agerar och vilken politik de vill föra. Om man som parti hotar att fälla alla regeringar om de inte får som de vill så borgar det inte för ett konstruktivt samarbete, varken i politik eller i samhället i övrigt. 

Och återigen så får vi höra hur de etablerade partierna inte tar tag i problemen i samhället, exempelvis skola, lag och ordning, sjukvård, åldringsvård, pensioner och en allt annat än sund ekonomi. Låt oss då gå tillbaka åtta år när Alliansens härjningar höll på som mest. Med skattesänkningar för de rika, hur skolan urholkades och sjukvården fick allt mindre pengar. Att ni nu kan klaga på att det inte blir bättre och är villiga att lägga er röst på ett parti som gång på gång röstat emot sina egna vallöften och röstat på M-budget, som röstat emot sänkt skatt för pensionärer trots att de gick i val på det, försvåra fackligt arbete, vill sänka skatten ännu mer för de som redan har, röstade mot höjd a-kassa, och mycket annat som är textbok höger-politik gör mig rädd ner i märgen. Om inget annat så visar det att ni inte har koll på vad era folkvalda vill med samhället och den politik de driver. Så klaga gärna på att det inte blir bättre, jag håller med dig där, vi måste göra mer. Men se då till att rösta på partier som verkligen vill göra nytta istället för ett parti som gång på gång har varit goda kålsupare och berikat sin egen plånbok, (läs SD). 

Och så en tanke; Alliansen sänkte skatten med över 140 miljarder när de regerade sist med uppbackning av SD. Om du på fullaste allvar kan tro att det inte skulle ge effekter på sjukvård och skola och omsorg i dagens läge visar om inget annat att vi borde införa nutidsorientering även på arbetsplatserna. 

Sedan till slut så beklagar du dig över att alla kallar er som kritiserar den rådande ordningen för främlingsfientliga och rasister. Nej, det gör vi inte. Inte alls. Vi kritiserar er bristande syn på det parti som ni vurmar över. Hur ni kan höja näven mot högerpolitiska beslut som tagits av regeringen på grund av i mitt tycke beklagliga kompromisser, och samtidigt hävda att SD kan lösa allt genom att applicera MER högerpolitik övergår mitt förstånd. 

Vi kallar er inte för främlingsfientliga och rasister. Men som den vise sa: “Om skon passar”.

Ulf Nilsson

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se