torsjö live vers2

De kommunala bolagen informerar

De kommunala bolagen informerar

Hässleholms kommuns bolag ska under måndagen för första gången informera allmänheten och kommunfullmäktige om sina verksamheter. Det ordinarie sammanträdet med kommunfullmäktige startar därför tidigare, redan klockan 15.10.

Frågan kom upp efter att några kommuninvånare bryskt körts ut ur stadshuset när de ville närvara vid Hässlehems årsstämma i mars 2018. Enligt aktiebolagslagen kunde stämman ha beslutat om deras närvaro, men varken Hässlehems eller övriga kommunala bolags bolagsordning tillåter det. Sveriges kommuner och landsting har dock rekommenderat landets kommuner att ge allmänheten närvarorätt vid kommunala bolags årsstämmor.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

I augusti i år beslöt kommunfullmäktige att information om bolagens verksamheter istället ska ske en gång per år vid ett kommunfullmäktigesammanträde. Informationen ska utgå från ägardirektiv och framtidsplaner.

Sammanträdet hålls som vanligt i röda salongen i kulturhuset. Bolagen Hässleholms vatten, Hässlehem, Hässleholm Miljö och Hibab får en halvtimme var på sig att informera innan det klockan 17.15 blir en kort paus för kaffe och smörgås. Klockan 18 fortsätter sammanträdet enligt dagordningen.

Hela sammanträdet direktsänds via webb-tv och närradio och går även att ta del av i efterhand.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se