torsjö live vers2

Två skjutna på Ljungdala

Två skjutna på Ljungdala

Ett stort polispådrag ryckte ut till Ljungdala och flera områden spärrades av, bland annat en del av Trebackalånggatan där de två skadade hittades. Foto: Berit Önell

Två skottskadade personer hittades vid halvtretiden på torsdagseftermiddagen utomhus på Trebackalånggatan på Ljungdalaområdet i Hässleholm. Platsen är nära Fyrklöverns förskola och barnen både där och på de andra förskolorna i området fick stanna inomhus, liksom eleverna på Ljungdalaskolan.

De skadade är två män. Den ene är i 30-årsåldern och har enligt Region Skånes presstjänst allvarliga skador. Den andre är i 25-årsåldern och hans skador bedöms som lindriga.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Polisen fick larmet om ett misstänkt skottdrama klockan 14.23. Enligt polisens hemsida säger de initiala uppgifterna att ett flertal gärningsmän lämnat platsen springande. De två skadade hämtades med ambulans.

Gatan är avspärrad, liksom flera områden i närheten. Ett stort polispådrag arbetar med ärendet. Hundpatruller söker i området och boende förhörs om sina eventuella iakttagelser.

Flera hundpatruller kallades in för att söka efter misstänkta gärningsmän. Foto: Berit Önell

Skolan och förskolorna inrymdes på grund av händelsen, det vill säga barn, elever och personal fick inte gå ut. Strax efter klockan fyra bedömdes att läget var under kontroll. Vårdnadshavare uppmanades att hämta sina barn. Inga förskolebarn eller skolelever fick gå hem själva.

Klockan 17.43 meddelade barn- och utbildningsförvaltningen att alla barn var hämtade från förskolor, fritidshem och skola.

Under fredagen har verksamheterna öppet som vanligt. Elevhälsoteam och psykolog kommer att finnas på Ljungdalaskolan för insatser vid behov.

– Förskolorna har dubbelbemannat vid öppningen och de rektorer som önskar erbjuds stöd av centrala barn- och elevstödsenheten till barn och personal, meddelar Niklas Persson, biträdande förvaltningschef, på kommunens hemsida.

Området kring Fyrklöverns och Treklöverns förskolor spärrades av och barnen fick inte gå ut. Även Ängslyckans förskola samt Ljungdalaskolan ”inrymdes”. Foto: Berit Önell

Polisen vädjar till alla som sett eller hört något att omedelbart ringa 112 och be att få tala med polisens ledningscentral.

Polisens presstalesperson Evelina Olsson säger vid 17.45-tiden till Frilagt att arbetet fortsätter med en stor insats i Hässleholm.

– Vi kontrollerar personer, fordon och bostäder. Vi arbetar brett med bland annat specialsökhundar. Tekniker är på väg, säger hon.

Förhör av flera personer på Viaduktsgatan som uppmärksammades i ett tidigt skede var en del i de kontroller som gjordes över hela staden.

Polisen har använt både helikopter och drönare. De eftersökta personerna misstänks för mordförsök i två fall samt grovt vapenbrott.

Vid 20-tiden meddelade polisen att den tekniska undersökningen av brottsplatsen var klar.

Berit Önell

Polisen använde helikopter i jakten på de misstänkta. Foto: Berit Önell
Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se