Gruppen-3a-328x120

Fyra anhållna för skjutningarna

Fyra anhållna för skjutningarna

Fyra personer har anhållits för skjutningarna på Ljungdala i Hässleholm på torsdagseftermiddagen då två män skottskadades, en av dem allvarligt. Åklagaren Eva Norberg lämnade på fredagen in begäran om offentlig försvarare för fyra misstänkta i ärendet till Hässleholms tingsrätt som dock sekretessbelagt det.

Ett stort polispådrag jagade misstänkta gärningsmän under torsdagseftermiddagen och kvällen, men polisen uppgav fortfarande sent på kvällen att ingen var gripen.

Flera personer är anhållna för inblandning i skjutningarna på Trebackalånggatan i Hässleholm på torsdagseftermiddagen. Foto: Berit Önell

Enligt Radio P4 Kristianstad berättade polisens inre befäl i Kristianstad tidigt på fredagsmorgonen att flera personer anhölls på torsdagskvällen, men ville inte gå in på hur många det rör sig om. Det kan eventuellt tillkomma fler misstänkta.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Polisen söker fortfarande vittnen till händelsen. Brottsrubriceringarna är mordförsök i två fall och grovt vapenbrott.

De två männen hittades skottskadade utomhus på Trebackalånggatan. Enligt Region Skåne vårdas den ene, som är I 30-årsåldern, för allvarliga skador. Den andre, en man i 25-årsåldern, har lindriga skador.

De anhållna är fyra män i åldern 20-40 år, samtliga bosatta i Hässleholmstrakten. Enligt polisens presstalesperson Robert Loeffel hämtades de in under torsdagseftermiddagen och kvällen, men anhölls sent på kvällen, ett par av dem efter midnatt.

– Polisen kunde inte berätta om det under pågående insats. Om någon blir hämtad till förhör räknas det inte heller som ett frihetsberövande, säger han.

Han berättar att husrannsakan under torsdagen gjordes på flera adresser och att fynd gjordes.

– Det görs alltid fynd vid husrannsakan, men jag kan inte berätta vad man hittat, säger han.

Han är även i övrigt förtegen om utredningen.

– Vi kan inte utesluta att fler misstänkta kommer att frihetsberövas, säger han.

Han förklarar att de som frihetsberövades före midnatt måste begäras häktade senast på söndag klockan tolv, övriga senast på måndag klockan tolv. I vilket fall är det inte nödvändigt att hålla häktningsförhandling under helgen även om jourdomstolen har den möjligheten. Ingen häktningsframställan hade lämnats in till Hässleholms tingsrätt strax före stängningsdags klockan tre på fredagseftermiddagen.

Berit Önell

Läs mer:

2019-12-12 Två skjutna på Ljungdala

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se