torsjö live vers2

Slutreplik till Ronny Larsson om “Vad som inte kan sägas.”

Slutreplik till Ronny Larsson om “Vad som inte kan sägas.”

INSÄNDARE. Det är naturligtvis skönt att höra att Ronny från Kvistalånga söker fakta från fler än en källa. Annat vore väl konstigt. Men man kan ju tycka att om man ska bemöta någon annans fakta, mina till exempel från mitt förra inlägg, så hade det varit kul att se vad det är för “fakta” som anspelas. Men i hans iver att verka förnuftig så blev det inte mer med det. Så får vi väl hoppas på att Jultomten kan ge oss den presenten i stället.

Matriarkat är som sagt kortfattat, ett “samhälle styrt av kvinnor”. Absolut. Men SVT är inte ett samhälle utan ett stiftelse-ägt företag som har en kvinnlig chef. Hon styr den dagliga verksamheten. Det kan bara finnas en chef och i detta fall är hon kvinna.

Så i Ronnys värld är då SVT ett matriarkat.

Vilket med samma logik även gäller t ex SD i Hässleholm, Lundin Mining, Clas Ohlson, Handelsbanken, Industrivärden för att nämna några av väldigt många organisationer och företag i Sverige med kvinnliga chefer och ledare.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Sedan har SVT en jämställd styrelse för den stiftelse som den representerar, representerad av 7 kvinnor och 6 män. Och som ni kanske vet så är det styrelsen som har det yttersta ansvaret för den plattform som SVT står på och beslutar om strategin som SVT ska jobba mot.

Så nej, SVT styrs inte med enbart kvinnliga värderingar och med enbart kvinnor i fokus. Oavsett hur många av det könet, unga som gamla, som skimrar förbi på skärmen som ni så elokvent beskriver det.

Jag hoppas verkligen inte att ni tycker det är fel att kvinnor visas på skärmen, för då får vi väl lägga till TV4 i din samling av matriarkaliska företag. Vi får väl i så fall också samla ihop bio, videouthyrare och flera digitala media-plattformar där man kan se, citat från er: “en aldrig sinande lång rad kvinnor företrädesvis unga skimra förbi”. Så din lista över matriarkaliska företag och organisationer torde då växa lavinartat.

Ja, jag vet var jag står politiskt, det är ingen hemlighet. Likt er så står jag för vad jag tycker och jag anser att SVT är väl rustat att leverera samhällsinformation fri från påtryckningar från företag, politiska partier och gräsrötter. Så jag är osäker på vad din kommentar syftar till.

Och slutligen, att ni som “gräsrot” inte fått svar på era frågor ställda till denna SVT-direktör är väl kanske inte så konstigt om man tittar på hur ni argumenterar i övrigt. För om ni resonerar likadant om matriarkat och det motsatta könet även i andra sammanhang än via insändare i denna fantastiska tidning, så är kanske en dialog, med en förvisso skattefinansierad chef, något som man bara kan drömma om. Apropå att respektera kvinnor.

Ulf Nilsson

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se