torsjö live vers2

Förlängd häktning för skottdrama

Förlängd häktning för skottdrama

Två av de män som misstänks för skjutningen på Trebackalånggatan har omhäktats. Foto: Berit Önell

Häktningen förlängs till den 23 januari för båda de män i 20-årsåldern som misstänks för inblandning i skottdramat på Ljungdala den 12 december.

Två män skottskadades ute på Trebackalånggatan mitt på eftermiddagen. Den enes skador bedömdes som allvarliga och den andres som lindriga.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Den man som häktades den 26 december på sannolika skäl misstänkt för mordförsök i två fall, grov misshandel och narkotikabrott omhäktades vid en förhandling i Hässleholms tingsrätt på tisdagen. Tiden gick egentligen ut redan i torsdags, men då hade både åklagaren och försvarsadvokaten förhinder. Därför gick den misstänkte med på några dagars förlängning utan förhandling.

Den andre mannen omhäktades på måndagen. Han är fortfarande på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till försök till mord och misshandel. Tingsrätten bedömde att det fortfarande finns risk att han undandröjer bevis eller på annat sätt försvårar sakens utredning eller att han avviker.

De häktade misstänks ha begått våldsbrotten tillsammans och i samråd med andra.

Åklagaren Helena Ljunggren vid Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet får i båda fallen fortsatt tillstånd att ålägga de misstänkta restriktioner i kontakten med omvärdlen.

En tredje misstänkt person, en man i 35-årsåldern, är häktad i sin frånvaro.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se