logga-ligg-tjock

Svar om eldrift med mera

Svar om eldrift med mera

INSÄNDARE.
Hej Ulf Nilsson!
Tack för ditt svar på min insändare om elcyklar, kor och litiumbatterier. Dock saknar jag ditt svar om hur och var vi hanterar slutavfallet av elektronik.

Jag och många med mig vet att bilar består mer än av en dieseltank och att elbilar består mer än av en elsladd.

Du skriver att elbilar laddas på natten, vilket drivmedel körs då nattrafiken på?

Känner du till beräkningar som visar hur mycket mer el som behövs för att vi ska köra en stor del av vår fordonsflotta på? Hur ska vi möta denna efterfrågan när vi stänger ner kärnkraftsverken och ingen vill ha vindkraftverk som granne?

Det är en självklarhet att gräsätande boskap behöver gräs för sin överlevnad och att de även betar mark som det är svårigheter att odla bland annat säd och potatis på. Denna mark gynnar en mångfald av växter och insekter. Hur har du tänkt att vi ska odla vegetabilier utan att tillföra gödning? Vi har naturlig gödning utbajsad av gräsätande djur och det finns konstgödning. Ja…jag vet att det sker forskning av gödselmedel för att minska miljöpåverkan.

Det är en tragedi när man bränner ner skog för att odla soyabönor till foder och för människans levnad. Kan bara hoppas att vi tänker till en extra gång när en soyabiff ska lagas då odlingen av soyabönor är en del av den miljöförstöring som sker för människans hand.

Jag står kvar vid min synpunkt vad det gäller att helhetsbilden av produktionscykeln av en vara ska visa hela miljöpåverkan från dag ett till skrotning.

Tillsammans kan vi göra mycket som konsumenter genom att efterfråga fakta.

Marie Hult
Grön Liberal

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se