torsjö live

Digitala samhällen

Digitala samhällen

INSÄNDARE. Hade Hedbergs i Vinslöv lyckats leva in i det moderna digitala samhället, hade fortfarande befintligheten i Vinslöv varit perfekt. Ingen anledning att överge ortens stolthet. I dag gäller det Perstorp, som egentligen redan är inne i den digitala perioden. Men varför måste Perstorp flytta till Väla och Helsingborg. Och varför måste Malmö vara alternativet till Perstorps utveckling. Svaret är inte givet eftersom Perstorp mer än andra kommuner är bolagiserat till sin struktur, men kommunalt oorganiserat – utan de förmåner som det digitala samhället erbjuder.

Naturligtvis finns det ingen anledning till att i det läget göra Perstorp fattigare för sedvanliga kommunala utvecklingar. Den digitala transporten ligger inte på vägarna – inte ens på järnvägen.

Tore Almer

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se