torsjö live vers2

Operation Rimfrost slog till i Tyringe – två anhållna

Operation Rimfrost slog till i Tyringe – två anhållna

Polisen gjorde på måndagsmorgonen ett tillslag mot fastigheten på Industrigatan, bakom stationen i Tyringe. Foto: Urban Önell

Två personer är anhållna för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse efter att polisen på måndagsmorgonen gjort tillslag bland annat mot en industrifastighet i Tyringe.

Förundersökningsledaren, åklagaren Ulla Karlbrink på Riksenheten mot internationell och organisaerad brottslighet, berättar att husrannsakningar gjorts mot flera adresser, bland annat i Tyringe. I övrigt är hon förtegen om ärendet.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Hon berättar varken vilka fynd som gjorts vid husrannsakningarna, på vilka adresser de skett eller var de misstänkta gripits.

– Jag kan inte uttala mig, säger hon.

Fortfarande vid 13.30-tiden arbetade polisen i byggnaden i Tyringe och området kring den var avspärrat.

Skånepolisens presstalesperson Patric Fors bekräftar för Frilagt att tillslaget i Tyringe är en del av Operation Rimfrost, polisens stora satsning mot organiserad brottslighet, men kan i nuläget inte säga mer än så.

Operation Rimfrost är en så kallad nationell särskild händelse som pågår sedan den 10 november. Målsättningarna är enligt polisens hemsida att minska skjutningar och sprängningar i kriminella miljöer, reducera antalet personer i kriminella nätverk genom lagföring och avhopparverksamhet, öka beslagen av vapen och sprängämnen och öka tryggheten hos allmänheten.

Genom satsningen kan förstärkningar sättas in i de delar av landet där det inträffar många våldsbrott, antingen genom nationella resurser eller genom omfördelningar mellan polisregionerna.

Berit Önell

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se