Gruppen-3a-328x120

Kommunalt klimatnödläge?

Kommunalt klimatnödläge?

INSÄNDARE. Politiker och opinionsbildare påstår ofta att i den vetenskapliga världen råder enighet om klimatalarmisternas framtidsdystopier. Detta påstående är inte sant eller om du så vill ren lögn för att passa den egna exempelvis politiska agendan.

Alarmisternas profetior angående klimatet och därmed jordens snara undergång är inte vetenskapligt underbyggda.

För den som orkar ta del av vad Lars Bern, teknologie doktor, IPCC, Vetenskapsakademin och Sveriges främsta klimatvetenskapsman Lennart Bengtsson skriver så är osäkerheten om hur klimatet kommer att utvecklas detta århundrade jättestor.

Undertecknad ser anledning att upprepa ”osäkerheten om hur klimatet kommer att utvecklas detta århundrade är jättestor.”

När vi i detta perspektiv ser miljöpartisten Dolores Öhman i NSK framföra sina politiska floskler och skrämselpropaganda finns anledning att reagera.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Hon önskar som hon skriver ”att alla politiker i fullmäktige i Hässleholm vill ta sitt ansvar och vara med och utlysa klimatnödläget.”

Vilket klimatnödläge eller ”kritiskt moment” är det Dolores Öhman så teatraliskt talar om? Huruvida det ansvar hon tycker andra ska ta skall omfatta klimatet, vädret, miljön eller något annat fenomen i vår kommun, globalt eller annorstädes framgår inte.

För övrigt tycker undertecknad och många med mig att i vår kommun var vädret väldans normalt under det år som gått. Något kritiskt moment eller något föreliggande klimatnödläge har undertecknad och många med mig inte sett ett spår av.

Dolores Öhman, vilket klart framgår av hennes text, tycks dessutom inte kunna skilja på begreppen väder, miljö och klimat.

Undertecknad menar sist att det finns anledning för oss alla, och i synnerhet Dolores Öhman(MP) och hennes partivänner, att undvika icke underbyggda påstående eller rena lögner. Finns dessutom intresse för att framföra fakta sök dessa ur mer än en källa!

Ronny Larsson i Kvistalånga

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se