Gruppen-3a-328x120

Tragiska besparingar

Tragiska besparingar

INSÄNDARE. Nu har Hässleholm utmärkt sig igen genom inslaget på SVT måndagen den 24 februari och det är inte på ett positivt sätt. Nu handlade det om stödet till studieförbunden som drogs in detta året i sin helhet av Moderaterna, Kristdemokraterna, Liberalerna och Sverigedemokraterna. På TV kunde man följa en del personer med funktionshinder som spelar i band och sjunger i kör och detta ger dem en stor glädje och samhörighet. Nu kommer dom inte längre att kunna fortsätta gå till dessa aktiviteter eftersom dessa läggs ner. Andra grupper kommer självklart också drabbas av denna besparing för studieförbunden. Detta är inte ok, tänk om.

Kultur och fritidsnämnden har drabbats hårt av besparingar, det har vi sett genom att bokbussen drogs in, pengarna halverades till Mötesplats Ljungdala, besparingar på Markan och Hovdala. Ja vi skulle kunna räkna upp mycket mer men stannar där. Kommunen skulle också sluta med skötseln på ett antal badplatser men efter protester så skjuter man till pengar till detta. Bra tycker vi, men någon gloria till restalliansen bör inte delas ut. Det var ju samma gäng som beslutade om denna nedrustning.

Ta nu ett beslut och tillskjut medel till bland annat studieförbunden så att aktiviteterna för våra medborgare kan få vara kvar. Slå inte på dem som bäst behöver stöd från kommunen och oss politiker.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Lena Wallentheim (S)
Joachim Fors (S)

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se