torsjö live vers2

Dömd för hedersbrott vill kalla nya vittnen

Dömd för hedersbrott vill kalla nya vittnen

Moskéledaren Ismail Daraggi som i Hässleholms tingsrätt dömts till åtta års fängelse för hedersbrott vill kalla nya vittnen till hovrätten.

Han dömdes den 10 februari för grov kvinnofridskränkning mot sin fru och grov fridskränkning mot fyra av sina barn.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

I förra veckan skickade han in ett eget överklagande där han krävde att få två nya advokater. Nu har hans tidigare advokat hjälpt honom med ytterligare ett överklagande där han också begär anstånd till den 13 mars med att få inkomma med bevisuppgifter. Anledningen är att han vill kalla fler vittnen. Dessa behöver kontaktas och både han själv och några av dem behöver tolk varför saken, enligt skrivelsen till hovrätten, tar tid att lösa.

Ismail Daraggi yrkar i första hand att hovrätten ogillar åtalet helt, i andra hand att det utdömda fängelsestraffet och skadestånden, på sammanlagt 578 000 kronor, sänks. Grunden för överklagandet är att han förnekar samtliga gärningar i åtalet.

Berit Önell

Läs mer:

2020-02-28 Moskéledare överklagar dom för hedersbrott

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se