torsjö live vers2

Tre block ger inte handlingskraft

Tre block ger inte handlingskraft

INSÄNDARE. Hässleholms kommun har både utmaningar och fantastiska möjligheter på samma gång. Jag är dock rädd att politiken inte klarar av att hantera vare sig utmaningarna eller ta tillvara möjligheterna. Detta på grund av den skakiga politiska situationen där det saknas en tydlig majoritet. Restalliansens minoritetsstyre bygger på att man med Sverigedemokraternas hjälp trixar igenom budget och skattehöjning i kommunfullmäktige. När budgeten sedan ska omsättas i verkligheten är Lars Johnsson (M) och hans partikamrater utlämnade till Sverigedemokraternas nyckfullhet vilket knappast skapar stabilitet.

Ordningen med en treblockslösning som drivits igenom av restalliansen tillsammans med Sverigedemokraterna bygger på att Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna ska söka stöd hos de två andra blocken i olika frågor. I praktiken är detta inget som händer utan stöd söks bara hos Sverigedemokraterna. Det valet är Lars Johnsson (M) naturligtvis fri att göra men det är tydligt att det inte skapat den stabilitet som krävs för att utveckla kommunen och hantera de ekonomiska utmaningar vi står inför. Den politiska handlingskraften blir helt enkelt inte tillräcklig.

Är det inte bättre att sluta låtsas att det är en så kallad treblockslösning och öppet och tydligt deklarera att det är ett styre som består av restalliansen och Sverigedemokraterna? På så sätt måste Sverigedemokraterna också ta ansvar för en helhet och inte bara plocka russinen i kakan. Måhända fattar denna konstellation inte alltid beslut som i mitt tycke är rätt men då finns i alla fall en majoritet som fattar beslut så att alla vet vad som gäller.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Jag tror på Hässleholms kommun och att vi har goda möjligheter att växa och utvecklas även om det är bistra ekonomiska tider. Kommunens medborgare och företag förtjänar bättre än idag.

Johan Hammarqvist, Finja
Fullmäktigeledamot för Centerpartiet

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se