torsjö live vers2

Fler döda av svält än coronavirus

Fler döda av svält än coronavirus

INSÄNDARE. Vi lever i detta nu i skuggan av problemet med Coronaviruset. Nyheter och media är fyllda med uppdateringar angående samhällsproblem, utvecklingen om smittspridning och antalet döda runt om i världen. Vårt samhällsliv, arbetsmarknad och ekonomi påverkas i betydande utsträckning. På lite över två månader har totalt drygt 11 000 personer dött av sjukdomen. I vår självömkan kanske vi borde ställa det i relation till att under samma tidsperiod har cirka 1,5 miljoner människor dött av svält och svältrelaterade orsaker. Till skillnad från Corona, där äldre är den största riskgruppen, så är barn och unga den största riskgruppen när det gäller svält. När vårt västerländska samhälle är utsatt är vi villiga att göra uppoffringar, men är vi villiga att göra uppoffringar för att bistå svält- och krigsdrabbade människor? Uppenbarligen finns det krafter i samhället som drar klara gränsdragningar beträffande ras, etniskt ursprung och religion när man bedömer människors rätt till bistånd och stöd!

Stanley Hallström
Vittsjö

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt
Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se