Gruppen-3a-328x120

Vanneberga skola såld för 2,1 miljoner kronor

Vanneberga skola såld för 2,1 miljoner kronor

Vanneberga skola säljs nu för 2,1 miljoner kronor. Foto: Berit önell

Vanneberga skola stängdes 2019. Sedan dess har lokalerna stått oanvända, men nu är skolan såld för 2,1 miljoner kronor.

2019 slutade kommunen använda Vanneberga skola. Sedan dess har ingen verksamhet bedrivits i lokalerna, och ingen kommunal verksamhet har heller önskat nyttja lokalerna och marken som hör till. Därför har tekniska förvaltningen med hjälp av en mäklare sålt fastigheten. Utgångspriset var 800 000 kr och slutpriset blev 2,1 miljoner kronor.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Fastighetens markyta är, efter avstyckning från annan fastighet, cirka 7650 kvadratmeter stor. Nuvarande bygglov tillåter endast skolverksamhet. Därför blir det nödvändigt att söka nytt bygglov vid ombyggnader, som exempelvis till bostad.

Vid bruk av fastigheten är driftskostnaderna cirka 330 000 kronor per år, och byggnaderna kräver också omfattande renoveringar. Genom försäljning av Vanneberga skola gör kommunen en besparing avseende driftskostnader.

För fastigheten får Hässleholms kommun 2,1 miljoner kronor. I priset ingår avstyckningskostnader på 30 000–50 000 kronor, samt mäklararvode på 49 000 kronor som betalas av Hässleholms kommun.

Sverigedemokraterna lämnade en protokollsanteckning, där de skriver att de hela tiden motsatt sig en försäljning av Vanneberga skola.

– Vi hade gärna sett att Vanneberga skola blivit en jourskola eller resursskola istället för att gå till försäljning. Men då processen redan gått så långt så är det varken rimligt eller ansvarsfullt att i detta läge avbryta försäljningen, skriver Ulf Berggren (SD)

Därför valde Sverigedemokraterna att inte deltaga i beslutet om försäljning av Vanneberga skola.

Henrik Andersson

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se