torsjö live

Daniel Talmid lämnar FV för SD

Daniel Talmid lämnar FV för SD

Daniel Talmid lämnar Folkets väl och går över till Sverigedemokraterna. Det meddelade SD på fredagen i ett pressmeddelande. Han lämnar omedelbart sina uppdrag i kommunfullmäktige och kommunstyrelsen.

– Jag har inget otalt med FV, tvärtom, säger han till Frilagt.

Istället förklarar han att det handlar om att han känner sig mer hemma i SD:s politik och vill kunna vara med och påverka i ett större sammanhang i ett parti som även finns på riksnivå.

Daniel Talmid går över från FV till SD. Foto: Exakta Creative

SD välkomnar Daniel Talmid.

– Vi är glada att Daniel tar steget över i det vinnande laget, kommenterar Hanna Nilsson, kommunalråd och ordförande i SD Hässleholm.

40-årige Daniel Talmid fick sina första politiska uppdrag efter valet 2018 då han stod som andra namn på FV:s lista, efter Björn Widmark. Han har varit ordinarie ledamot i fullmäktige och ersättare i kommunstyrelsen.

– Det har varit fantastiskt roligt, säger han.

Men han vill inte sitta kvar som vilde i fullmäktige.

– Nej, även om jag jättegärna hade varit med vill jag inte beröva FV den platsen. Jag vill inte röra till något, säger han.

Han hoppas på nya uppdrag i SD framöver, men säger att inget sådant diskuterats.

– Jag blir medlem som alla andra och får visa vad jag går för, säger han.

Han berättar att det inte var ett snabbt beslut att byta parti.

– Jag har gått i de här tankarna rätt länge och tycker att det är viktigt att ge besked i god tid före valet så att FV kan hitta någon annan, säger han.

Genom hans avhopp får FV en ordinarie ledamot mindre i fullmäktige. Om partiet står fast vid att inte följa övriga partiers överenskommelse om färre ledamöter vid sammanträdet på måndag får alltså en ersättare gå in.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se