torsjö live vers2

Kulturskola och allmän förskola öppnar

Kulturskola och allmän förskola öppnar

Kulturskolan startar viss verksamhet igen. På bilden från 2018 invigde musikelever medborgarkontoret i stadshuset med trumpetfanfarer. Foto: Lotta Persson

Kulturskolan i Hässleholms kommun öppnar på måndag viss verksamhet som i mitten på mars stängdes på grund av coronapandemin. Även allmän förskola startar igen och öppna förskolan ordnar utomhusaktiviteter på prov. Anledningen är att personalens frånvaro minskat. Men smittspridningen i Skåne har inte minskat.

Riktlinjerna om att alla med luftvägssymptom ska stanna hemma ledde till många sjukskrivningar. Från mitten av mars och fram till efter påsklovet var det stor frånvaro bland personalen.

– Frånvaron är nu tillbaka på mer normala nivåer och vi vill ge barn och elever en möjlighet att komma tillbaka till verksamheten, säger skolchef Rolf Bengtsson i ett pressmeddelande.

ANNONS

Annons om Kristinelunds trädgård

Barn- och utbildningsförvaltningen konstaterar att Skåne troligtvis inte nått toppen av smittspridning.

– Antalet smittade har legat på en relativt låg och jämn nivå enligt statistik från Folkhälsomyndigheten och Region Skåne, skriver barn- och utbildningsförvaltningen.

Förändringarna genomförs därför med försiktighet och kan komma att omprövas om smittspridningen eller personalfrånvaron ökar.

– Barn i allmän förskola kan återigen nyttja sin plats men vi vädjar till föräldrar som har möjlighet att hålla sina barn hemma, att göra det, säger Rolf Bengtsson.

Barn i allmän förskola kan åter igen nyttja sin plats i förskolan från och med måndag den 4 maj.

Föräldrarna ombeds kontakta förskolan om barnet ska återuppta placeringen. Kulturskolans lärare kommer att informera respektive elev.

Gymnasieskolorna har redan, genom ett nationellt beslut, fått möjlighet att låta enskilda elever komma till skolan för specifika undervisningsmoment, framförallt praktiska uppgifter. På motsvarande sätt har gymnasiesärskolan öppnat för viss undervisning på plats i skolan.

Berit Önell

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se