torsjö live vers2

Se upp för köttätarna

Se upp för köttätarna

INSÄNDARE. Ulf Löfgren skriver i Norra Skåne och varnar för veganrörelsen och blir livligt påhejad av Signaturen ”Ingrid” den 25 april ”Se upp för veganerna”. Jag frågar mig om det inte borde vara tvärt om, som rubriken anger? Det är i dag synnerligen intressant när vi kan se hela världsekonomin slås i spillror på grund av vårt omättliga begär efter allt som kan gå på två eller fyra ben, ja även det som kan flyga och kräla.
Vi kan också påminna oss om tidigare ”katastrofer” som ”fågelinfluensan” m.m. Vem mins inte ”galna kosjukan”, där korna tvingades till kannibalism av giriga lantbrukare i främst England. Således är varningen för veganer obefogad och malplacerad. De åstadkommer inga pandemier. 
Dessutom är tidningens bild på banderoll för en demonstration av ”Djurens rätt” högst orättfärdig. En överväldigad majoritet av veganerna deltar inte i deras aktiviteter. Men redaktörens inställning att misskreditera veganer/vegetarianer är inget att förundra sig över. Förvisso är de flesta som deltar i Djurens rätt veganer, men generalisera hela veganrörelsen till deras aktioner är inte adekvat. 
Den som väljer att avstå att äta kött är inget som det behöver varnas för, snarare den som äter för mycket, vilket är mer vanligt förekommande. En vegan är som regel ytterligt medveten om sitt val och är inget att varna för. Bra idrottsliga prestationer finns det fler som har bevisat, till exempel Lars Frölander, som på köpet blev av med alla sina tidigare åkommor. Även Sara Sjöström har upptäckt fördelarna med att bli vegan. Det finns även kroppsbyggare som utesluter köttet med gott resultat. 
Den som vill fördjupa sig i hur det går till i ett slakteri vill jag rekommendera Lina Gustavssons bok: ”Rapport från ett slakteri”, vilken är synnerligen läsvärd.

Lars Nord, Fritänkare och outsider 

ANNONS

Annons om Kristinelunds trädgård

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se