torsjö live

Bjärnumskarnevalen ställs in i år

Bjärnumskarnevalen ställs in i år

Karnevalståget i Bjärnum brukar locka mycket folk. 2018 var det stundande valet ett av ämnena som togs upp i sketcherna på flaken. Foto: Susanne Andersson

Det blir ingen Bjärnumskarneval i år. Anledningen är att det från och med den 15 maj till och med den 31 december är förbjudet att färdas på flak i samband med exempelvis skolavslutningar och karnevalståg.

Varje år brukar 7000-8000 personer titta på karnevalståget. Med det som sker i parken är det ytterligare ett tusental personer som besöker karnevalen. I år skulle karnevalen äga rum 14-15 augusti.

– Främst var det Transportstyrelsens beslut om att det inte blir flakåkning, som satte stopp för karnevalen, säger karnevalsgeneral Olle Davidsson.

Men påverkade inte förbudet mot folksamlingar på över 50 personer beslutet?

– Vi har tänkt att om man ändrar antalet människor som får finnas i folksamlingar, kan vi göra ett karnevalståg på 14 dagar. Men eftersom man nu inte kan vara på flaken har vi redan bestämt oss för att det är omöjligt att ordna en karneval, säger Olle Davidsson.

Har ni hunnit boka artister än?

– Nej, det har vi inte gjort. Vi har varit iskalla och sagt att det är mycket troligt att det inte blir någon karneval. Vi driver det i fotbollsföreningens regi och är oerhört rädda om deras pengar. Vi har visserligen spånat lite om vilka artister vi skulle ha, men inte kommit längre än så, säger Olle Davidsson.

Karnevalståget i Bjärnum är en tradition som driver med sådant som är aktuellt i samhället.

Skulle många lokala skandaler spelas upp?

– Ja, det finns alltid att hitta på. På 14 dagar skulle vi kunna ordna en karneval med 30 ekipage. Där skulle vara lokala skandaler, men även Trump som trampar i klaveret hela tiden, säger Olle Davidsson.

Henrik Andersson


Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se