Gruppen-3a-328x120

Anmärkningsvärt agerande av KD angående tiggeriet

Anmärkningsvärt agerande av KD angående tiggeriet

I skuggan av coronapandemin fortsätter tiggare från andra EU-länder att sitta utanför ingångarna till våra varuhus och butiker i kommunen. Idag har det knappast undgått någon att verksamheten är organiserad och pengarna som skänks går oftast vidare till utlandet och bidrar till någon annans försörjning, inte sällan lyxliv, vilket vi kunnat ta del av i bl.a. SVT. Baksidorna här i Sverige är många och i tiggarens spår följer ofta trafficking, husockupationer, nersmutsad natur, narkotikaförsäljning, och annan kriminalitet.
Vi har problem med ostädade boplatser där grupperingar av tiggare givit sig av och helt sonika underlåtit att städa efter sig med merarbete och höga kostnader för markägare som resultat. Tekniska nämndens anställda har fått rycka ut och bokstavligen sanera platser där tiggare har haft sina boplatser. Detta är ingen ny debatt och ämnet har dryftats i flera politiska församlingar. Även media har uppmärksammat problemen i tv och tidningar.
Sverigedemokraterna har länge drivit på om ett tiggeriförbud på både nationell och lokal nivå. I onsdags var vår motion om att förbjuda tiggeri i Hässleholms kommun uppe för omröstning i kommunstyrelsen. Förhoppningen fanns om att församlingen skulle bejaka den. Men i omröstningen föll motionen med minsta möjliga marginal till vår förvåning. Folkets väl samt Moderaterna valde att stödja oss, men Kristdemokraternas representant röstade emot. Detta är anmärkningsvärt med tanke på att partiets populära frontfigur Ebba Busch är för ett tiggeriförbud, och sannolikt väldigt många av partiets väljare. Vi menar att Kristdemokraternas lokala väljare och sympatisörer bör delge sin lokalavdelning sin mening i ärendet och följa ärendets fortsatta gång till omröstningen i kommunfullmäktige.


Ulf Berggren (SD), Sven Lundh (SD), Patrik Jönsson (SD),

Hanna Nilsson (SD), Paul Thurn (SD)

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se