Obegripligt i fallet Valeriia

INSÄNDARE. Ulf Råvik (NSk 11 juni 2020) och många andra har i insändare efterlyst politiskt engagemang och agerande för att stoppa utvisningen av den ukrainska flickan Valeriia. Jag vill för Folkets väls räkning framföra att vi helt och fullt delar Råviks m.fl. uppfattning. Det är såklart obegripligt att i andra fall tala om vikten av familjeåterförening men här göra tvärt om. Principen om generös anhörighetsinvandring i övriga fall kan verkligen ifrågasättas. Men i detta fall är logiken helt obegriplig.

Folkets väl är ett lokalt parti och har därför inte några möjligheter att verka partipolitiskt gentemot riksdagspartierna och den lagstiftande församlingen, riksdagen. Så länge regelverket ser ut som det gör måste vi agera enligt detta. Därför uppmanar vi och uppmuntrar Valeriia till att fortsätta driva sitt ärende trots att hennes förra skrivelse om uppehållstillstånd avvisades för att den tydligen kom in för sent.

Björn Widmark

För Folkets väl

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com