torsjö live

Dramatik när Vittsjö och Kristianstad spelade oavgjort

Dramatik när Vittsjö och Kristianstad spelade oavgjort

Derbyt mellan Vittsjö och Kristianstad i damallsvenskan blev en händelserik match. På bilden bl a Vittsjös Johanna Andersson, Michelle De Jongh och Clara Markstedt samt KDFF:s Amanda Edgren och Mia Carlsson (längst t h). Foto: Anders Tall

Derbyt i damallsvenskan mellan Vittsjö GIK och Kristianstads DFF lockar vanligtvis storpublik. Den här gången fick lagen nöja sig med att spela inför ”pappskallarna” som för övrigt växer stadigt i antal. I en händelserik och dramatisk match spelade lagen 3-3 och båda tog därmed sina första poäng i årets damallsvenska.

Grannderbyt brukar som oftast bjuda på jämna matcher och den här gången var inget undantag. Matchen som sådan bjöd kanske inte på världens bästa fotbollsunderhållning men den var i alla fall händelserik och målchanserna avlöste varandra. Inget av lagen visade upp något helt lyckat försvarsspel och totalt sex mål talar sitt tydliga språk.

Det bjöds också på dramatik i form av såväl en utvisning som en missad straff. Den senare i matchens absolut sista sekunder. 

Det var hemmalaget som inledde matchen bäst och redan i 2:a minuten gör Michelle De Jongh 1-0 genom ett hårt skott utom räckhåll för målvakten. Vittsjö fortsatte att oroa kristianstadsförsvaret och efter 10 minuter hade Nellie Persson ett bra skott som målvakten Brett Maron lyckas tippa till en, resultatlös, hörna.

Efter slarv i Vittsjös försvar kommer kvitteringen, lite oväntat, i den 18:e spelminuten. Hemmalaget fortsätter dock att skapa chanser och efter knappa halvtimmens spel kommer Clara Markstedt fri efter ett fint anfall, framspelad av Ebba Hed, och kan enkelt slå bollen i mål, förbi en chanslös Brett Maron.

Kristianstad var dock hela tiden farliga med sina kontringar och i 38:e minuten kvitterar man på nytt. Amanda Edgren kommer fri på högerkanten och slår ett inlägg som Svava Ros Gudmundsdottir hinner först på. Hon gör därmed sitt andra mål för dagen.

På tilläggstid i första halvleken får Vittsjö en hörna från vänster och efter viss kalabalik hamnar bollen hos Vittsjös Emma Pennsäter som gör 3-2.

Vittsjös nyförvärv Heather Williams fick göra debut i sin ny klubb när hon fick hoppa in i andra halvlek för Ebba Hed som tvingades utgå efter skada. Foto: Anders Tall

I andra halvlek får Clara Markstedt sitt andra gula kort redan i den 58:e minuten och hemmalaget får slutföra matchen med en spelare mindre. Till råga på allt hade hemmalagets Ebba Hed tvingats utgå några minuter tidigare efter en kollision. Det gjorde att Kristianstad tog över matchen helt och stundtals bet sig fast helt på Vittsjös planhalva. Helt logiskt kunde norska Therese Åsland, i 87:e matchminuten, göra 3-3 på ett fint avvägt skott från långt håll.

Nyförvärvet Heather Williams fick ersätta Ebba Hed och hon gjorde ett piggt intryck även om matchovanan stundtals lyste igenom.

I allra sista tilläggsminuten är man så beredd att notera mål för gästerna när en av anfallarna faller handlöst över Sabrina D´Angelos händer och domaren blåser för straff. Therese Ivarsson, som blivit inbytt mot slutet, slår dock inte straffen bättre än att hemmamålvakten kan rädda.

Oavgjort får väl ses som ett ganska rättvist resultat i en match där Vittsjö stundtals spelade riktigt bra anfallsspel i första halvlek, men där gästerna tog över allt efter Clara Markstedts utvisning.

Gert Jacobsson

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se