torsjö live vers2

Vetenskapen inte enig i klimatfrågan

Vetenskapen inte enig i klimatfrågan

INSÄNDARE. Alla dessa Krösa-Major, som under buller och bång försöker skrämma oss med jordens snara undergång på grund av ”klimatförändringarna”! Den 7 juli vimlade Norra Skånes ledar- och insändarsidor av sådana: fyra av sju alster handlade om hur vi måste ”rädda klimatet”. Det vimlade också av rena felaktigheter, till exempel påstods att bränder blir vanligare, korallreven dör ut och glaciärerna smälter bort. I princip allt kopplas numera av dessa domedagsprofeter till klimatet: försämringarna i sjukvård och äldreomsorg; sugrör; Öresundsbron; virus och insektsburna sjukdomar; torka och översvämningar.

Dessa återkommande larm och dystra spådomar baseras på datormodeller som visat sig vara urusla på att beskriva och förutsäga klimatvariationer. Det finns ingen hållbar vetenskaplig grund för att hävda att de ständiga naturliga klimatvariationerna är orsakade enbart av människan och inte ligger inom normal variabilitet. Trots det vill Krösa-Majorna slösa enorma summor pengar (tagna från våra gemensamma resurser) på ickeproblem som skapats i falsifierade datorgenererade klimatmodeller. Inte bara det, domedagsprofeterna vill ställa om hela samhället, och uppmanar oss att lyssna på vetenskapen, men hänvisar samtidigt till en tonåring.

När ska ledande politiker sätta ner foten och stoppa stollerierna? När ska journalisterna sluta förvilla och istället börja göra sitt jobb att kritiskt granska galenskaperna? En bra start vore att politiker och journalister just lyssnar på vetenskapen och till exempel läser det brev den nederländske professorn i geofysik Guus Berkhout i sin egenskap av ordförande för den världsomspännande akademiska organisationen CLINTEL skickat till Nederländernas vetenskapsakademi och till det globala IAP, en paraplyorganisation för världens vetenskapsakademier. Se https://clintel.org/scientific-manifesto/.
I brevet uppmanar professorn, som själv är ledamot i den nederländska vetenskapsakademien, bland annat att dessa vetenskapliga sällskap ska protestera mot klimatalarmismen; att man skiljer vetenskap från politik och att inse att vetenskapen inte alls är enig i klimatfrågan.

Vill man få en svenskspråkig pedagogisk förklaring varför de klimatmodeller som IPCC baserar sin politik på inte är tillförlitliga, ska man titta på Elsa Widdings genomgångar på Youtube, https://www.youtube.com/watch?v=lgdU5TwqyzY

En av domedagsprofeterna bakom de många inläggen i Norra Skåne, Mattias Goldmann, dissekeras i detalj på Klimatsans hemsida: https://klimatsans.com/2020/07/07/goldmann-dodssynderna-hjalper-oss-fram-pa-vagen/. Den recensionen avslutas mycket klokt med påpekandet att alla domedagsprofeter som genom tiderna påstått sig vilja ”rädda världen” eller ”mänskligheten” har en sak gemensam: De har alla haft fel.

Inte bara politiker och journalister utan vi alla måste vakna upp och se att kejsaren är naken!

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Ernst Herslow

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se