torsjö live

Inte djurvänligt

Inte djurvänligt

INSÄNDARE. Lars Ivar Ericson skriver i Frilagt och i NSk 21/7 att de svenska slaktmetoderna ”är så djurvänliga som möjligt”, vilket är en sanning med stor modifikation. I dag gasas djuren ihjäl med koldioxid, som är ytterst plågsamt för dem. Detta förfarande har visats på SVT av Henrik Schyffert och skrivits om av Lina Gustafsson i boken ”Rapport från ett slakteri”. Ibland kan ändamålet helga medlen när det avslöjas grov vanvård genom att djurrättsaktivister ger sig tillträde till djurstallar, vilket har hänt.
Våld och hot hör annars inte hemma i en rättsstat, vilket jag givetvis tar avstånd ifrån, liksom Ericson. Men vi ska akta oss för att idyllisera den svenska djurhållningen, vilket SVT:s Uppdrag Granskning helt nyligen visat att så inte är fallet. 


Lars Nord, Fritänkare och outsider 

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se