torsjö live

Ingen dricker öl för B-vitaminernas skull

Ingen dricker öl för B-vitaminernas skull

INSÄNDARE. I sitt svar på min replik skriver Maria Hofvendahl-Svensson att öl ger ett tillskott av B-vitamin och några andra ämnen som skulle vara bra för hälsan. Till saken hör att den som dricker öl definitivt inte dricker öl för att få i sig B-vitamin med flera så kallat  hälsosamma ämnen. Alkohol är och förblir ett gift för människokroppen. Frågan är var gränsen går för direkt skadlig konsumtion. Ungdomar som konsumerar öl gör det enbart för att bli ”snurriga” i huvudet. Dessutom är alkoholen ofta inkörsporten till andra skadliga droger. 
Jag skrev inte att fet mjölk och äpplemust är skadligt, utan tveksamt ur hälsosynpunkt. I mindre mängder är det ganska harmlöst, Men frågan är hur länge vi ska låta oss ”ammas” av en ko. 
Men att påstå att brännvin är hälsosamt blir MHS svaret skyldig. Det framgår inte något om det ”hälsosamma” med brännvin i hennes svar. Endast att alkoholkonsumtionen gått ner något under senare tid. Det hjälper inte de hundratusentals som är fast i ett alkoholberoende och deras familjer. Särskilt barn i sådana förhållande lider svårt. 
I samma tidning den 25/7 lobbar åter ett par centerpartister för gårdsförsäljning av alkoholdrycker. Jag undrar för vilken gång i ordningen? Ur miljösynpunkt är det klart olyckligt att folk ska dra omkring i landskapet för att provsmaka öl och vin. Möjligen kan den som har en elbil freda sitt samvete. Om centerpartiet vill värna om miljön och klimatet borde man inte lobba för en sådan verksamhet. Det är bättre att varorna levereras till Systemet och restaurangerna eller grossisterna med EN bil.


Lars Nord Fritänkare och outsider

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se