Gruppen-3a-328x120

Nytt badhus snabbast på Österås

Nytt badhus snabbast på Österås

INSÄNDARE. Jag tycker att det var ett bra beslut av fullmäktige, att man skall återremitera beslutet om att placera ett nytt bad på Norden. Man kan inte börja med att besluta var ett bad skall ligga, utan att ha en plan på vad det skall innehålla och hur det ska se ut. Bestämmer man först var det skall ligga, då begränsar man sig hur det skall se ut och vad det ska kunna innehålla. Det blir bakvänt.

I Nsk uttalar sig Miljöpartiet och konstaterade att om man väljer Norden, kan ett nytt badhus bli fortare färdigt. Hade inte Miljöpartiet hoppat av överenskommelsen om nytt bad med Alliansen 2011, så hade vi haft ett nytt bad på Österås, som hade varit klart 2013-2014.

Vill man snabbt ha ett nytt bad, så kan man damma av de planer man hade då på ett bad på Österås. Detta var planerat, projekterat och klart och det var i princip klart att börja bygga, när Miljöpartiet hoppade av. På Österås finns 2 st stora grusplaner som inte används. Här finns en stor parkering, vilket är bra. Man kan ta spillvärme från ishallen, vilket sparar energi och kostnader. Detta bad skulle, vid den tiden, kosta ca 170-180 miljoner kronor. Med arbete runt omkring badet och utemiljöer, så skulle slutsumman hamna på ca 220 miljoner kronor. Jag vet inte vad det skulle landa på idag, men jag har svårt att se, att det skulle komma upp i de 350 miljoner kronor som man pratat om.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Skall man först bygga på Norden, för att det skall attrahera annat, så när då ett nytt bad där står klart, kommer området att bli en stor byggarbetsplats när man skall bygga allt annat. Hur populärt kommer då ett nytt bad att bli där? Då måste man bygga en stor parkering, som redan finns på Österås, för de flesta kommer nog att ta sig dit med bil. Har man tänkt på detta?

Mitt förslag är att bygga på Österås och skapa ett stort idrottsområde och damma av de planer, som man hade 2010-2011. Det fungerar än idag. Man kan t.ex. titta på simhallen i Ystad, som i stort sätt är byggd på samma sätt, som planerna var i Hässleholm. Det var samma byggherre som byggde i Ystad som var tänkt i Hässleholm.

Mikael Björklund
Folkets Väl/S 71

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se