torsjö live

Varför inte ta höjd KDU?

Varför inte ta höjd KDU?

INSÄNDARE. Svar på KDU:s insändare: ”Centerpartiet har klättrat för högt upp i trädkronorna”.

Vi i Centerpartiet blir mycket glada när andra partier hjälper till med att belysa skillnaderna i politiken i Hässleholm när det gäller att öka attraktionskraften och i förlängningen också inflyttningen till kommunen. Vissa partier har en hög ambitionsnivå inom detta område medan andra mest lägger sin tid på att vara reaktionära och att undergräva marknadsföringen av olika ”höjdpunkter” och bra saker i vår kommun.

Hässleholms kommun behöver attraktionskraft, inflyttning, turism och besöksnäringar för att kunna utvecklas. Vi behöver också behålla och tilltala dem som bor här idag. Vem har till exempel någonsin hört talas om ett lyckosamt företag som sparat och avvecklat sig till framgång? Slutar vi satsa på bra saker så slutar vi också att utvecklas.

När det gäller detaljer om själva Trädhuset på Hovdala så verkar Kristdemokraternas Ungdomsförbund ha missuppfattat själva syftet med attraktionsmålet. Det är inte enbart för konferenser eller bokade tillställningar. Hit kan människor rent generellt komma för att bara fika eller njuta av platsen. Men Kristdemokraterna tycker kanske att vi ska göra samma sak med våra attraktionsmål som de tyckte att vi skulle göra med sjöarna och badplatserna i vår kommun? Mer eller mindre lägga ner skötseln och skapa den gråa och trista framtid som man själva är duktiga på att förmedla i tid och otid.

Centerpartiet tror på den attraktionskraft som vi tillsammans kan skapa, oavsett om det gäller badplatser eller andra besöksmål, för att framhålla vår särprägel.

Ann-Kristin Johnsson (C)

Kristoffer Manno (C)

Lars Olsson (C)

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se