torsjö live vers2

Digitalt Europaforum den 27 november

Digitalt Europaforum den 27 november

Det blir Europaforum även i år, trots pandemin, men det blir digitalt. Panelsamtal under Europaforum Hässleholm 2019. Foto: fotografdaniel.se

Årets Europaforum Hässleholm som skulle hållits i maj ställdes in på grund av coronapandemin, men återuppstår nu i digital form och med pandemin som ett givet tema. Det blir ett endagsevenemang den 27 november.

Planeringen för det artonde Europaforum är nu i full gång. Det kommer att sändas både från kulturhuset i Hässleholm och Europahuset i Stockholm.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt
Freja Hagsund är projektledare för Europaforum. Foto: Urban Önell

– Vi tar lärdom och inspiration från andra större evenemang som valt att inte ställa in, utan ställa om till ett digitalt format. Europaforum besöktes förra året av 900 personer under tre dagar. Det är klart att mycket av behållningen för besökarna handlar om fysiska möten och diskussioner, men vi hoppas att även årets digitala besökare kommer känna sig uppdaterade och inspirerade, säger Freja Hagsund, projektledare för Europaforum Hässleholm, i ett pressmeddelande från Hässleholms kommun.

Coronapandemin och hur EU och EU:s medlemsländer hanterar denna, EU-kommissionens förslag på en än mer ambitiös klimatbudget och det amerikanska valet den 3 november är några av de ämnen som kommer att tas upp.

Programpunkter och talare kommer att annonseras fortlöpande på Europaforums hemsida, nyhetsbrev och sociala medier.

Arrangemanget genomförs av Hässleholms kommun i samarbete med EU-kommissionen i Sverige, Europaparlamentets informationskontor i Sverige, Svenska Institutet för Europapolitiska Studier (Sieps) och Centrum för Europaforskning vid Lunds universitet.

Europaforum marknadsförs som Sveriges ledande mötesplats för Europafrågor. Enligt pressmeddelandet är syftet att ge Hässleholms kommun ett nationellt kunskapsvarumärke i Europafrågor samt använda forumet som en plattform för strategisk påverkan. Detta ska ske genom att öka kunskapen om EU, skapa en livaktig debatt och diskussion om Europas utveckling och minska avståndet mellan beslutsfattare och medborgare.

Berit Önell

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se